Een milieubewuste, zuinige omgang met schaarser wordende grondstoffen wint in de bouwsector steeds meer aan betekenis. Door de energiebesparingswetgeving, het energiecertificaat voor gebouwen en de voortdurend stijgende energiekosten, is het reduceren van energieverliezen een belangrijke pijler voor energie-efficiënt bouwen.
Aangezien het grote warmteverlies van een gebouw meestal te wijten is aan onvoldoende isolerende venster- en façade elementen, was bij de ontwikkeling van de nieuwe REHAU raamprofielgeneratie de focus gericht op perfecte energie-efficiënte eigenschappen.
Het resultaat vormt een nieuwe dimensie in de raambouw, de revolutionaire combinatie met het REHAU hightech materiaal RAU-FIPRO® en een innovatieve profielconstructie: de REHAU GENEO®.

Onklopbare thermische isolatie
GENEO is, in termen van energie, het beste raamprofielsysteem dat momenteel op de markt verkrijgbaar is in de bouwdiepte van 86 mm. Met GENEO profielen is het mogelijk de meest energie-efficiënte ramen in hun klasse te realiseren. GENEO creëert het klimaatcomfort dat de bouwheer zich altijd al gewenst heeft. De kern van de zaak is, dat het nieuwe systeem op een flexibele manier alle energetische eisen mogelijk maakt, zonder compromissen met betrekking tot een hogere geluidsisolatie of een effectiever inbraaksysteem. Met GENEO worden ramen verkregen met een geluidsisolatie klasse 5 en in het geval van inbraakveiligheid weerstandsklasse 2 zonder staalversterking. Gelijktijdig worden de unieke thermische isolatie-eigenschappen volledig benut. Met de door glasvezel versterkte profielconstructie kan het gebruik van staal vermeden worden, waardoor de tot op heden onvermijdelijke thermische bruggen niet langer voorkomen. Het systeem met centrale dichting, optionele thermo-modules en een standaard bouwdiepte, bereikt een thermische isolatiewaarde tot de passiefhuisnorm. Zo kan een eigenaar van een huis met nieuwe GENEO MD plus vensters per jaar tot 1.341 liter stookolie besparen – volgens de huidige stand ongeveer 1.006€ - en tegelijkertijd het milieu ontlasten met ten minste 3 ½ ton CO2.*

Uniek, innovatief en toekomstgeoriënteerd
Het speciaal voor GENEO ontwikkelde hightech materiaal RAU-FIPRO®, biedt bij de raamconstructie voordelen waar men tot op heden enkel kon van dromen. Door de jaren hebben glasvezelcomposieten zich onder de meest strenge voorwaarden bewezen in de vliegtuigbouw en in de Formule 1. Bij GENEO worden ze doelgericht als profielkern gebruikt en zorgen ze moeiteloos voor een uitstekende stabiliteit en torsiestijfheid. Vergelijkbare systemen met staalversterking zijn tot 40% zwaarder dan de glasvezelversterkte GENEO profielen. Ter verduidelijking betekent dit een snellere, minder gecompliceerde en vooral lichtere afhandeling bij de productie, het transport en de inbouw. Het gepatenteerde „Geïntegreerde Versterkingssysteem IVS“, uitgerust met geïntegreerde schroefkanalen en bijkomende diagonaal versterkingen, garanderen de hoogste verbindingsstabiliteit met de schroeven en een enorme basisstabiliteit van de profielen. Al deze kenmerken vragen bovendien geen hoge investeringen van de verwerker. De verwerking van GENEO profielen kan gebeuren op de bestaande machines door middel van de gekende procedures zoals bvb bij het lassen.

Hoog comfortniveau en uiterst functioneel
Ramen uit GENEO overtuigen niet enkel door de hoogste energie-efficiëntie. Zij zijn consistent, toekomstgericht en bieden een maximum aan comfort. Zij zorgen voor een aangename stilte met hun unieke geluidsisolatiesysteem en zij garanderen een optimale veiligheid met hun uitstekend inbraakbeveiligingssysteem. Volledig nieuw geconcipieerde dichtingen verminderen merkbaar de druk bij het sluiten van de ramen. Dit zorgt voor meer levenskwaliteit. Doordat toekomstoriëntering nauw verbonden is met een positief milieu-evenwicht, maakt GENEO deel uit van een duidelijk gedefinieerd, gestandaardiseerd recyclingproces met een op RAU-FIPRO® afgestemde materiaalcyclus.

Enkel het beste voor de toekomst – Het nieuwe GENEO® raamsysteem vervaardigd uit het hightech materiaal RAUFIPRO®